]]>
DILLUNS, 16 DE GENER, 2017
imprimir
Comunicat d'activació del PROCICAT en fase d'alerta per onada de fred

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s’activa el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d’Alerta, amb efectes a partir de demà.Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s’activa el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d’Alerta, amb efectes a partir de demà.

Aquesta propera matinada es produirà una primera baixada de les temperatures. Durant tot el dimarts la sensació de fred serà acusada però serà a partir de la tarda nit quan es podran assolir les temperatures mínimes extremes a gairebé tot el país. Es preveuen glaçades de manera generalitzada, fins i tot al litoral. Aquest episodi s’allargarà com a mínim fins dijous.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb el de temperatura mínima extrema: temperatura inferior al percentil 2 de la temperatura mínima diària, és a dir, que només en el 2% de dies de tota la mostra, la temperatura mínima en els mesos més freds ha estat inferior a aquest valor. Consulteu aquí el percentil 2 del vostre municipi.

Recomanacions generals per fred
• Habiliteu espais amb calefacció per a l’acollida de població que calgui atendre.
• Identifiqueu les persones més vulnerables i els grups de risc: - Nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries - Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat. - Persones sense llar i gent gran sense xarxa social i/o amb pocs recursos.
• Assegureu la disposició de sals i fundents i els efectius municipals per repartir-la davant la possibilitat de glaçades arreu, també a zones no habituals i fins al litoral.
• Anul·leu els regs automàtics i prohibiu regar o mullar els carrers per evitar el gel. Recordeu que les canonades d’aigua es poden glaçar i afectar el subministrament.
• Informeu a la població de les mesures d’autoprotecció, especialment a la població dels masos, nuclis aïllats, urbanitzacions o similars. Recomaneu als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.
• Activeu el Pla d’Actuació Municipal en cas necessari.

Aquest avís ja s'ha fet arribar als grups vinculats.

Si el vostre municipi disposa de xarxa RESCAT recordeu de tenir connectat el terminal.

PER OBTENIR MÉS INFORMACIÓ

- Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
- Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal
- Consells d’autoprotecció per a la població: interior.gencat.cat/onadadefred


Darrera actualització: 16/01/2017 23:13