]]>
DIMECRES, 21 DE OCTUBRE, 2015
imprimir
Es crea la taula de salut mental de l’Alt Penedès


Després de més d’un any de treballs preparatoris, el passat dimarts 13 d’octubre es va celebrar l’acte de signatura de constitució formal de la Taula de Salut Mental de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal.

La Taula està formada pels ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní, les associacions El Turó-Salut Mental i Entrem-hi, els Serveis de Salut Mental de l’Alt Penedès dependents de l’Hospital del Sagrat Cor i de l’Hospital de Sant Joan de Déu, el Servei d’Atenció Primària Alt Penedès, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, el Consorci Sociosanitari de Vilafranca, les fundacions Pro-Penedès, Amàlia Soler i Mas Albornà, l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògic de l’Alt Penedès i el mateix Consell Comarcal.

La Taula té com a objectius fundacionals: aconseguir la implicació i la participació de tots els agents comarcals, vetllar per l’articulació d’espais de treball a nivell comarcal, promoure activitats i línies d’intervenció específiques adreçades a la prevenció dels trastorns mentals i enfortir el treball en xarxa i transversar entre tots els agents del territori implicats en la Salut Mental.

La directora de la Federació Salut Mental Catalunya, Marta Poll, va explicar que aquesta és la 16a Taula que es constitueix a Catalunya i que totes elles treballen plegades per unificar criteris i per millorar les polítiques de proximitat en Salut Mental. Marta Poll va reconèixer que la Salut Mental és un dels majors reptes de la Salut Pública i que calia millorar la coordinació dels diferents agents perquè “encara hi ha molta gent que no accedeix als serveis o que hi arriba tard”.

Anna Doblas, regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca; Maria Rosell, alcaldessa de Sant Sadurní; Francesca Vendrell, presidenta de l’associació El Turó-Salut Mental, i Francesc Olivella, president del Consell Comarcal, van coincidir que els problemes de Salut Mental ens poden afectar a tots i que, per tant, han de deixar de ser un tabú i un estigma. També van apostar per un treball en xarxa de tots els agents, públics i privats, des de tots els àmbits (Salut, Ocupació, Educació, Serveis Socials, Lleure...), per tal d’optimitzar els recursos i per prestar la millor atenció possible a les persones que estan patint malalties mentals i a les seves famílies.

Darrera actualització: 21/10/2015 14:02