]]>
DILLUNS, 08 DE OCTUBRE, 2018
imprimir
Finalitza el projecte "NET-MED" per a la promoció de la cultura de l'acollida en els petits ajuntaments europeus


El projecte "NET-MED, promoció de la solidaritat europees en les petites comunitats, vol crear una línia imaginària a la Mediterrània entre Est i Oest europeus a través de la connexió del poble de Praça, Ajuntament de Bòsnia i Hercegovina i Manteigas en Portugal. Els dos extrems s'uneixen a través d'Olesa de Bonesvalls a Catalunya, Sant Valentino in Abruzzo a Itàlia i Seneghe a Sardenya. Aquest últim representa el punt central de la Mediterrània i el territori on entre el 28 de setembre i el 6 d'octubre s'ha desenvolupat tot el projecte.


L'objectiu del projecte ha estat fomentar el diàleg intercultural amb les associacions d'immigrants i entre els mateixos ciutadans europeus i per això han estat organitzats seminaris i workshop a més de la creació de la "Xarxa NET-MED" entre els ajuntaments socis del projecte. La xarxa "NET-MED" permetrà un contacte estable entre les comunitats i l'intercanvi de projectes i bones pràctiques en tema d'acollida i solidaritat. En aquest sentit, el projecte "NET-MED" representa el principi de la col·laboració entre les petites comunitats en línia amb les Institucions Europees i les organitzacions socials per a l'acollida dels refugiats.


L’ última activitat del projecte ha estat la flash-mob a la platja de Santa Caterina, on els alcaldes dels cinc ajuntaments socis del projecte han simulat l'arribada d'un vaixell d'immigrants per sensibilitzar la població  sobre el tema dels immigrants. La iniciativa ha aconseguit atraure molts ciutadans i periodistes que s'han acostat a la platja de la costa d'Oristano.


 El projecte ha estat redactat i coordinat per part de Eurocivis, organització amb seu a Barcelona que es dedica a la redacció i gestió de projectes europeus.

Darrera actualització: 08/10/2018 14:48
IMATGES
AMPLIAR IMATGE