]]>
DILLUNS, 03 DE OCTUBRE, 2016
imprimir
Inhumació al cementiri d'Olesa dels soldats morts a la Serra de Riés durant la guerra civil


Aquest dissabte es va celebrar al cementiri d'Olesa de Bonesvalls l'acte d'inhumació de les restes dels soldats morts durant la Guerra Civil a la Serra de Riés.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde, Josep Maria Tillo, acompanyat pels regidors de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls, a més de representants dels equips de recerca que han participat en la investigació i del Departament d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals de la Generalitat. A més dels parlaments institucionals, es van recitar diversos versos i es va oferir la interpretació al violoncel de diverses peces musicals.

L'acte va finalitzar amb la inhumació de les restes a un nínxol del cementiri d'Olesa amb la inscripció “Morts en defensa de les llibertats en els combats d’Ordal de gener de 1939” i un motiu floral amb els colors de la bandera republicana.

Sota la direcció de la Generalitat de Catalunya, un equip interdisciplinari format per experts de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) -amb la col·laboració de l'Ajuntament de Subirats i de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls, del Centre d'Estudis de Subirats i de l'Institut d'Estudis Penedesencs- va realitzar els treballs de localització, recuperació i anàlisi antropològica de restes humanes de la Guerra Civil a la serra de Riés, entre el 2014 i el 2015. Fa pocs mesos es va celebrar l'acte d’inhumació de les restes de set víctimes de la Guerra Civil que van morir a la serra de Riés durant els combats del gener de 1939 al cementiri de Subirats.


Darrera actualització: 03/10/2016 15:59
IMATGES
AMPLIAR IMATGE