]]>
DILLUNS, 11 DE MAR?, 2019
imprimir
Instal·lació d'un compostador al CEIP Pont de l'Arcada

Aquest dilluns 11 de març els tècnics de la mancomunitat Penedès-Garraf han vingut a fer una xerrada informativa al CEIP i a instal·lar un compostador.El compostatge és una manera molt sostenible de gestionar els nostres residus orgànics en el mateix punt on es generen. Amb el compostatge retornem al sòl el que abans li havíem extret. És la millor manera de tancar el cicle de la matèria.

Tothom sap que la terra bona és aquella que és fosca, esponjosa, amb un punt d’humitat, però no tothom sap que això és degut a la matèria orgànica que contè. Nosaltres vivim en una zona amb un gran dèficit de matèria orgànica en el sòl. Les elevades temperatures, la deforestació, els sistemes intensius de producció agrícola i el problemes amb l’aigua fomenten aquesta pèrdua de matèria orgànica.

Compostar a petita escala a partir de la pròpia generació de residus suposa una conducta responsable i eficient de la gestió de les nostres deixalles alhora que estimula una actitud positiva envers el nostre entorn.

 

Fer compostatge és molt senzill, només cal disposar d’un espai exterior per ubicar el compostador directament al terra i una mica de paciència.

Ara, a l’escola, en el marc de la campanya Olesa Recicla que s'ha dut a terme durant el mes de febrer,  també reciclarem la brossa orgànica. Per aprendre com funciona el procés i com s’ha de fer, el dilluns dia 11 de març es va fer una sessió de formació sobre compostatge als nens i nens de cicle superior de l’escola juntament amb tres mestres del centre. En acabar vam muntar el compostador.

Tots els recursos per a la realització del compostatge han estat cedits per la Mancomunitat Penedès Garraf, en concret han estat,

  • Un compostador tipus combox amb dos compartiments
  • Un remenador
  • Un manual de compostatge

D’altra banda, l’aportació de fracció vegetal seca en el procés de compostatge és molt important i imprescindible. Per aquesta raó, l’Ajuntament assegurarà la seva disponibilitat.

Cal a dir que el centre disposarà d’un assessorament permanent i il·limitat en el temps per resoldre qualsevol dubte o problema que pugui sorgir durant el procés de compostatge.

Darrera actualització: 11/03/2019 16:07
IMATGES
AMPLIAR IMATGE
Taller Compostatge CEIP
Taller Compostatge CEIP