]]>
DIMARTS, 03 DE FEBRER, 2015
imprimir
l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls activa la fase de alerta al muncipi


Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya,  aquest cap de setmana ha arribat un front fred que ha provocat una forta devallada de les temperatures, i la possibilitat que la neu pugui cuatllar en aquestes contrades. Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls posa en marxa un dispositiu especial per afrontar possibles complicacions a la via pública.

A Catalunya

La Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil ha comunicat a aquest Ajuntament que s'ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en estat d'alerta. Aquesta activació s'ha produït per previsió de glaçades importants a tot el país i nevades en cotes baixes a partir del migdia. En aquests moments es troben mobilitzats els Bombers de la Generalitat, els agents rurals, els Polícies Locals, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, la Polícia Nacional i la Creu Roja.

Al nostre municipi

L'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls, ha activat la  fase d'alerta davant la previsió de nevades a la nit de dimarts a dimecres.

D'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, a nivell municipal s'està coordinant des d'avui dimarts, a nivell operatiu tot un seguit d'accions per garantir la seguretat i afrontar el temporal de neu amb la menor afectació possible.

Seguint les instruccions de la Generalitat de Catalunya, s'ha activat el pla d'alerta. Això vol dir que donada la situació, i en cas d'urgència es podria posar en marxa l'organigrama operatiu municipal per a aquests casos (Alcalde, regidor d'obres i Serveis, brigada municipal i industrials amb maquinaria), per coordinar tota l'operativa municipal.

De moment, la Brigada Municipal té previstos diverses actuacions per resoldre qualsevol incidència que es pugui produir.

Al magatzem municipal d'obres i serveis ja hi ha emmagatzemada més sal en previsió que fos necessari abocar a la via pública en cas de nevades o gelades fortes. En un altre cas, les màquines  de diversos industrials estan preparades per si calgués sortir al carrer.

En una primera fase s'obriria pas des de l'encreuament amb la BV-2411, seguint per l'Av. Hospital, continuant pel carrer Raval, pel camí d'Ollesa a Vallirana, continuant pel carrer Diputació fins al limiti amb Vallirana.
A continuació s'obririen la resta de vies del municipi.

L'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls recomana que en cas de nevada forta, és millor no circular en vehicle excepte casos d'urgència i limitar les sortides al mínim.

Davant de qualsevol eventualitat, l’Ajuntament recorda que poden posar-se en contacte amb el telèfon 93 898 42 84, que s'encarrega en aquests casos de coordinar tota l'operativa municipal.
Darrera actualització: 03/02/2015 22:21