]]>
DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE, 2019
imprimir
OLESA DE BONESVALLS PARTICIPA PER SEGON ANY AL PROJECTE EUROPEU “NET-MED: BRIDGE OF SOLIDARITY” FINANÇAT PER LA UNIÓ EUROPEA.


 Una delegació d’Olesa de Bonesvalls, formada per membres del consistori i representants de la societat civil, ha participat a la segona  trobada del projecte NET-MED que ha tingut lloc a la ciutat de Sarajevo entre el 4 i el 15 de setembre,  seguint amb l’experiència iniciada a Seneghe el passat 2018.

L’objectiu del projecte és promoure el diàleg intercultural entre les  poblacions europees, integrant en el debat als pobles petits com Olesa de Bonesvalls, creant un pont europeu que connecti les ciutats de Sarajevo, capital de Bòsnia i Hercegovina i líder del projecte amb poblacions de Portugal, Espanya i Itàlia.

En aquesta trobada s’han debatut diferents projectes de les comunitats participants i s’han proposat altres formes de cooperació. La delegació olesana ha presentat dos projectes vinculats a la escola del municipi que han rebut una molt bona acollida per part de la resta de delegacions. Aquests projectes serveixen per fomentar l’intercanvi cultural i donen a conèixer la problemàtica dels refugiats a Europa, ara i al llarg de la història.

En aquest sentit, el projecte “NET-MED”  a més de ser un punt de partida per donar a conèixer a les comunitats interessades el tractament del tema de la crisi migratòria, també serveix per intercanviar projectes d’educació pel desenvolupament, així com per compartir experiències entre els diferents municipis participants.

Aquest projecte ha estat finançat en la seva totalitat per la Unió Europea  en el marc de “Europe por citizens” i dins del projecte “NET-MED”, gestionat per Eurocivis, associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona i dedicada  a la promoció de la ciutadania europea.
Darrera actualització: 20/09/2019 13:41
IMATGES
AMPLIAR IMATGE