]]>
DIJOUS, 05 DE SETEMBRE, 2019
imprimir
Reunió de la Diputació de Barcelona per explicar la situació del deute que Endesa reclama als ajuntaments


Ahir, 4 de setembre va tenir lloc una reunió amb la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i 148 ajuntaments de Barcelona i voltants, entre els quals estava Olesa de Bonesvalls estava representat,  on es van enviar dos missatges molt clars als municipis a qui Endesa reclama el deute energètic dels seus veïns més vulnerables: que no paguin, i que qui s’ha de fer càrrec de l’import és la Generalitat.

La reunió es va fer dos dies després que la Generalitat convoqués les 4 diputacions, la Federació de Municipis, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i la Taula del Tercer Sector per buscar  un posicionament i una resposta conjunta a l’amenaça d’Endesa.

El passat 31 de juliol, Endesa va enviar una carta a uns 400 ajuntaments on hi ha famílies que no paguen la factura de la llum. Marín va titllar el missatge d’“inadequat i amenaçant”, ja que adverteix que tallarà el subministrament als veïns afectats de pobresa energètica l’1 d’octubre. A tot Catalunya, l’empresa reclama uns 21 milions d’euros, segons la Diputació; dels quals exigeix el cobrament del 50% als municipis amb deutes superiors als 10.000 euros. Segons Marín, tot i que “algun petit municipi” ja ha pagat, els recursos haurien de sortir “dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya”.

Endesa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials. 

 

Darrera actualització: 05/09/2019 08:44